Grupurile electrogene pe gaz Himoinsa asigură securitatea proiectului BRUA în România
HIMOINSA furnizează energie către una dintre cele mai mari conducte de gaze din Europa de Sud-Est, care va transporta gazul natural generat în Marea Neagră către țările din sud-estul și centrul Europei.
Grupurile electrogene HIMOINSA sunt din nou prezente în proiectele strategice care garantează o alimentare sigură și fiabilă. Realizat în asociere cu All Generating, distribuitorul HIMOINSA în România, acest proiect folosește un model HGM-740 T5 NG alimentat cu gaze naturale capabil să furnizeze o putere de 741 kVA în caz de urgență pentru facilitățile noii conducte de transport gaz „Project BRUA”.
Grupul electrogen a fost instalat într-un container special izolat fonic cu o lungime de 40", cu o configurație special adaptată pentru a funcționa conectat la sistemul de gaze al conductei. Pentru a asigura un nivel scăzut al emisiilor sonore, a fost inclus un amortizor ce atenuează zgomotul cu -35dB.
Grupul electrogen este pregătit ca echipament în situații de urgență într-o stație de compresie a gazului pentru a răspunde rapid la orice întrerupere a rețelei de alimmentare cu energie electrică. Astfel este asigurată continuitatea fluxului de gaze prin conducte și siguranța instalației nu este afectată.
S-a ales ca și combustibil gazele naturale, cee ace permite conectarea directă la conducta de gaz din sistemul de transport al gazelor general, aceasta fiind soluția cea mai profitabilă, mai eficientă și mai durabilă pentru mediu.
Conducta de gaz BRUA face parte din proiectul „Inițiativa celor trei mări” (TSI-Threee Seas Initiative), promovat de Uniunea Europeană, al cărui obiectiv este dezvoltarea economică a regiunilor dintre Marea Baltică, Marea Neagră și Adriatică. Această conductă cuprinde o rută de transport direct a gazelor naturale care parcurge România în toate cele patru direcții și va conecta țara la rețelele de gaze naturale din Bulgaria, Ungaria și Austria. Într-o primă fază a proiectului, capacitatea maximă de transport în direcția Bulgariei ar fi de 1,5 miliarde m3 pe an și 500 milioane m3 pe an în direcția României și se estimează că, din cauza explorării gazelor în curs de desfășurare în Marea Neagră, proiectul va fi extins cu încă 300 km pentru a crește capacitatea rețelei de distribuție.